گرما زدگی بیشتر در آب و هوای گرم و بعد از فعالیتهای سنگین رخ میدهد، و سالخوردهها، شیرخواران و کودکان، ورزشکاران و سربازان بیشترین افرادی هستند که در معرض خطر گرمازدگی قرار دارند .
به گزارش خبرآنلاین،وزارت بهداشت در اطلاعیه ای شیوه های درمان گرمازدگی را اعلام کرده است:
- وقتی که برای مدت طولانی در معرض تابش آفتاب یا در یک محیط گرم هستید و همچنین قبل و بعد و در طی ورزش، آب زیادی بنوشید.
- موقعی از روز را که هوا خیلی گرم است (مثل سر ظهر و بعد از ظهر) در منزل یا یک جای خنک استراحت کنید و بیرون نیایید.
- وقتی جلوی آفتاب کار می کنید، روی سرتان کلاه بگذارید که بهتر است لبه دار باشد تا روی صورتتان سایه ایجاد کند . سر شما نسبت به گرما حساس است.
- در هوای گرم لباس های گشاد ، نازک و رنگ روشن بپوشید. لباس کتان از همه بهتر است ، زیرا باعث می شود هوا به راحتی از آن عبور کند و عرق شما خشک شود.
- سعی کنید وعده های غذایی تان را سبک و به مقدار کم میل کنید.
- در آب و هوای گرم یا مرطوب فعالیت شدیدی انجام ندهید به خصوص اگر به این آب و هوا عادت ندارید.
- به میزان کافی بخوابید و میوهها و سبزیهای سرشار از پتاسیم را به میزان زیاد مصرف کنید تا بدنتان خودش را با گرما تطبیق دهد.
- بدن خود را خنک نگه دارید. اگر میتوانید جلوی آفتاب نروید، در سایه راه بروید یا از یک سایبان مثل چتر استفاده کنید، کرم ضدآفتاب بزنید، سعی کنید فعالیتها و کارهای بیرون خود را در اوقات خنکتر روز انجام دهید.
- ورزش و فعالیت بدنی کمتری در گرما انجام دهید، مخصوصاً اگر باعث می شود عرق زیادی کنید.
- همیشه آب و مایعات کافی بنوشید. حداقل 3 لیتر در روز مایعات بنوشید و اگر میزان فعالیتتان زیاد است، کمکم آن را به 4 تا 5 لیتر برسانید. اگر فعالیت ورزشی شدید دارید یا خیلی عرق میکنید، مصرف آب به تنهایی کافی نیست، بلکه باید به ازای هر یک ساعت ورزش، یک لیتر نوشابههای ورزشی که حاوی الکترولیتها و املاح هستند، را استفاده کنید.
- از مصرف داروهای آمفتامین، آنتی هیستامین ، ضدافسردگیها و سایر داروهایی که روی اعمال حیاتی بدن شما تاثیر میگذارند، خودداری کنید.
- کودکان، سالمندان و افراد مبتلا به بیماریهای پوستی و غدد از گروه های مستعد برای ابتلا به بیماریهای ناشی از گرما هستند.
- اگر فردی در اثر گرما دچار تهوع، گیجی، غش و ضعف، پوست داغ و قرمز یا سرد و مرطوب، تب ، افزایش ضربان قلب، تنگی نفس شد، او را هر چه سریعتر به بیمارستان یا درمانگاه برسانید. گرمازدگی شدید، میتوند فرد را بکشد.
نظرات شما عزیزان:
.: Weblog Themes By Pichak :.